Gestart met hardlopen en blessures?

Ben je, als zoveel anderen, gestart met hardlopen omdat je sportclub geen trainingen meer geeft of omdat de sportschool gesloten is? En zijn er na een aantal trainingen pijntjes naar boven gekomen of zelfs blessures die verder trainen onmogelijk maken, dan is het misschien raadzaam om een op loopgebied gespecialiseerde fysiotherapeut te raadplegen.

Hardlopen vergt een ander spiergebruik en een andere belasting van de gewrichten dan je bij je eigen sport gewend bent. Naast het lopen zelf hebben ook de ondergrond, schoeisel en de keuze van de opbouw invloed op het ontstaan van blessures. Om dit te voorkomen of om irritaties niet te laten ontaarden in echte blessures kan de fysiotherapeut uitkomst bieden.

Deze kan een oordeel vellen over je manier van lopen (techniek), de verhoudingen van de kracht van de belangrijkste spiergroepen voor het lopen en tekorten signaleren. Je schoeisel beoordelen en een kijkje nemen in de schema’s die je gebruikt. Daarnaast heeft hij nog een heel arsenaal aan adviezen en tips die het lopen kunnen verbeteren, blessures voorkomen en het plezier erin verhogen. John Engele is gespecialiseerd in het begeleiden van hardlopers en het analyseren van blessures; maak een afspraak.

Daar waar het nodig is om bij voetproblemen correcties aan te brengen of schoenen aan te passen werken wij nauw samen met sportpodoloog Jos Gerner.

John Engele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *