Zomer 2020 is een bijzondere tijd, waarin meer mensen dan ooit in Nederland zijn gebleven en wij als fysiotherapiepraktijk het langzaamaan weer steeds drukker hebben gekregen. Toch zijn er ook mensen naar het buitenland geweest, en we hopen dat zij een leuke vakantie hebben gehad. 

Wat als u op vakantie bent geweest in een ‘oranje’ of ‘rood’ gebied?

Mocht u -al dan niet zelf gekozen- in een Corona risicogebied zijn geweest dan is de regel vanuit de overheid dat u 10 dagen in quarantaine gaat. Omdat wij voor zowel medewerkers als overige patiënten de kans op besmetting zo klein mogelijk willen houden betekent dit dat u in deze quarantaine tijd niet welkom bent in het gezondheidscentrum/de praktijk voor fysiotherapie en we u vragen een evt. afspraak die al gemaakt was te verzetten naar een later tijdstip of te veranderen in een videoconsult. Ook als u geen klachten heeft. 015-3807831 /info@defysiotherapeutpz.nl 

De actuele reisadviezen en kleurcodes per land staan op de site van Nederland wereldwijd: www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen 

Alleen samen krijgen we Corona onder controle. We vertrouwen op uw medewerking en begrip. 

Bijna alle hulp die u van ons gewend bent kunnen we weer bieden:

 • Voor al uw vragen over omtrent uw beweegproblemen kunt u bij al onze fysiotherapeuten individueel terecht per mail (zie contact pagina op deze site) of -algemeen- per telefoon: 015-3807831. Of E-mail info@defysiotherapeutpz.nl. 
 • U kunt ook weer een afspraak maken voor een behandeling in de praktijk; maar ondanks dat 90 % van de patiënten weer gewoon in de praktijk komt, is mogelijk dat de fysiotherapeut oordeelt dat voor uw situatie het ook kan via videoconsult. Dat kan zijn voor uw veiligheid (risicogroepen) of dat de klacht die u bij de intake heeft aangegeven goed is te behandelen met een onlinegesprek, observatie en advies. Een videoconsult gaat via een speciaal voor de gezondheidszorg beveiligde verbinding. 
 • Wij kunnen u ondersteunen met diverse vormen van oefentherapie middels ons oefeningen programma per email. Controle en bijstelling daarvan zal dan via video plaatsvinden. 

U kunt van onze therapeuten verwachten:

 • Dat zij niet werken als zij zelf (verkoudheids- of griep) klachten hebben.
 • Dat zij zoveel mogelijk de anderhalve meter respecteren. Tenzij de behandeling meer contact vereist.
 • Dat zij gebruik maken van Persoonlijk Beschermings-Materiaal als u of hij dat nodig acht.
 • Dat zij nog vaker de handen wassen dan ze u ze nu al doen. Dit heeft niets met uw hygiëne te maken maar wel met uw veiligheid.
 • Dat zij de behandelbank, stoel, gebruikt materiaal, deurkrukken na elke behandeling schoon maken met een desinfectiemiddel en in plaats van de normale bankhoezen alleen de door uzelf meegebrachte handdoeken te gebruiken. De behandeltijd zal daarom iets korter zijn dan normaal gesproken.
 • Dat zij de apparaten en materiaal in de oefenzaal na elk gebruik schoonmaken.
 • Dat zij overgaan tot een telefonisch /video behandeling als dit gewenst is. Bijvoorbeeld omdat u niet kunt komen of omdat u tot een risicogroep behoort.
 • Dat zij iedere keer bij binnenkomst bij elke patiënt vragen naar zijn gezondheid en die van zijn omgeving.

Wat verwachten wij van onze patiënten in deze tijd:

 • Dat u niet naar de praktijk komt als u verkouden bent, hoest, keelpijn heeft-al dan niet met koorts. Belt u in dit geval de praktijk op en overleg of een telefonische of video afspraak ingepland kan worden op de tijd die u de afspraak heeft.
 • Dat u twee handdoeken meeneemt, 1 grote voor op de behandelbank en 1 om af te dekken en/of uw handen te drogen.
 • Dat u bij binnenkomst uw handen wast in onze behandelkamer en dat u deze droogt met de door u meegenomen handdoek. Ook dit heeft niets met uw hygiëne te maken maar wel met uw en onze veiligheid.
 • Dat u de “triage” vragen over uw gezondheid eerlijk beantwoord, voor de veiligheid van alle patiënten na u en de werknemers in het gezondheidscentrum.
 • Om de wachtkamers in het centrum zo rustig als mogelijk te houden hebben alle fysiotherapeuten wisselende aanvangstijden van de behandeling, wij vragen u om exact op de juiste tijd te komen.

Revalidatie na Covid-19

Samen met ergotherapeut, psycholoog en logopedie is er een multidisciplinaire samenwerking opgezet om Coronapatiënten te begeleiden in de revalidatie na hun ziekzijn. Ondertussen is gebleken dat begeleiding hierin vaak hard nodig is. Dankzij de samenwerking kan er ook aan alle vlakken aandacht besteed worden om weer zo snel en zo goed mogelijk weer fit te worden. 

De intake gaat in de meeste gevallen via de fysiotherapie, waarna de andere disciplines later worden ingeschakeld. Bij ons hebben Natasja de Jong en Shaylene Rutten (beiden altijd al bezig met longrevalidatie en COPDpatiënten) zich verder gespecialiseerd in revalidatie na Covid-19. 

Een afspraak kunt u telefonisch maken waarna het eerste contact ook via de Telefoon of Videobellen zal plaatsvinden.