Dry Needling

Dry needling is een efficiënte behandelmethode van spier/pees problematiek: pijn en stijfheid als gevolg van irritatie op bepaalde punten in spieren. Dry needling omvat het inbrengen van een (acupunctuur) naald in de aangedane spier(en). Men spreekt van een droge naald omdat er geen medicatie wordt toegevoegd of toegediend. Het concept is gebaseerd op anatomische en neurofysiologische principes en is anders dan de klassieke acupunctuur.

Meer over Dry Needling

Hoe voelt Dry Needling aan?
Het inbrengen van het naaldje voelt u bijna niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan. Dit geeft een soort “kramp”gevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kunt u gemakkelijker bewegen.Vaak voelt het behandelde gedeelte wel wat vermoeid/stijf aan, maar dat is meestal van korte duur. U krijgt oefeningen en gerichte adviezen mee om de verbeterde situatie in stand te houden.

Voor meer informatie: Kijk op www.dryneedling.nl. Daar vindt u ook het register van opgeleide fysiotherapeuten van de meest gedegen en onderbouwde opleiding.