Ons doel

Pijn of moeite met bewegen is de meest gehoorde klacht bij de fysiotherapeut. Deze klachten kunnen het gevolg zijn van een trauma, een operatie, “overbelasting” of er ongemerkt insluipen. Bij een trauma of na een operatie zijn oorzaak en gevolg vaak makkelijk in kaart te brengen. In de andere twee gevallen is het vaak moeilijker om te achterhalen waarom het lichaam protesteert of niet goed meer functioneert.

Wij stellen als doel om u in een beperkt aantal behandelsessies weer pijnvrij en onbeperkt te laten bewegen. Dit met behulp van manuele behandeling, oefeningen en trainingen. Daarnaast willen wij de genezing ondersteunen met een stukje kennis over het onstaan en herstel van de bewegingsklachten.

Mobilisatie technieken

Met onze mobilisatie technieken proberen we de bewegingen direct in het gewricht te beïnvloeden, waarbij wij alle bewegingsfacetten aangrijpen. Manueeltherapeuten kunnen kiezen voor een manipulatietechniek en een aantal fysiotherapeuten heeft ervoor gekozen om te mobiliseren met behulp van de zogenaamde Dam-methode. DAM staat voor Driedimensionale Arthrokinematische Mobilisatietechnieken, waarbij drie dimensionaal de mogelijke bewegingsrichtingen aangeeft, Arthrokinematisch staat voor bewegingen in het gewricht, en mobilisatie spreekt voor zich. Deze manier van bewegen is een voor de patiënt zeer rustige en niet belastende methode die zeer nauw verwant is aan de manuele therapie.